Welkom bij Dender Hockey! Sedert onze oprichting in 2015 zijn we de hockeyclub van groot Ninove met leden uit alle omringende gemeenten. Sedert oktober 2019 spelen we op onze eigen locatie in de Outerse Lebeke. We bouwen momenteel druk verder aan een prachtige tophockey infrastructuur. 

We zijn een echte familieclub met op heden ongeveer 330 leden. We hebben veel gezinnen waarbij zowel de ouders als zoon én dochter betrokken zijn bij de club. Hetzij als speler, hetzij als vrijwilliger.

Onze doelstelling is om spelers in een positieve omgeving te laten hockeyen, waarbij een gezonde mix tussen sportief plezier en competitiviteit nagestreefd wordt. 

We spelen hockey op een gloednieuw topveld. Ook ons clubhuis wordt een prachtige verwezenlijking. We zijn er van overtuigd dat wanneer ons project voltooid wordt, we een in de regio ongeziene sportinfrastructuur kunnen aanbieden aan onze leden.

Waarom hockey?

Nog geen vier jaar geleden was Ninove een grote blink vlek in hockeyland. Ondertussen maken meer en meer mensen kennis met deze leuke sport, mede dankzij de sportieve successen van de Red Lions.

Wat hockey zo aantrekkelijk maakt is de combinatie van twee zaken:

- een buitensport in teamverband voor jongens én meisjes waar de nadruk op techniek en fysieke uithouding ligt en niet op fysiek contact

- het unieke hockey DNA waar fairplay en respect voor de tegenstander en scheids centraal staan

Interesse? Aarzel dan niet om vrijblijvend te komen kennismaken tijdens een initiatietraining.