Wij organiseren twee keer per jaar een reeks van vier vrijblijvende initiatietrainingen. Hierop kan iedereen met interesse om te starten met hockey komen proberen of hockey iets voor hem/haar is. Deze trainingen gaan door in juni en september. 

De volgende reeks vindt plaats in juni 2021. Wij plaatsen de datums op onze site een paar weken vooraf.

Voor seizoen 2021/2022 aanvaarden wij spelers vanaf geboortejaar 2016. 

Tot dan is het niet meer mogelijk om te komen proberen of in te schrijven. 

Uitzonderingen: volwassenen zonder ervaring kunnen een heel jaar twee keer vrijblijvend komen proberen bij onze trimmers. Kijk onder 'Sportief - Trimhockey' op onze site.

Heb je toch nog specifieke vragen of wil je op de hoogte gebracht worden wanneer de data van de initiaties bekend zijn? Stuur dan een mail naar sportief@denderhockey.be

De initiaties zijn je goed bevallen en je wil blijven hockey spelen? Dan dien je zelf initiatief te nemen en je in te schrijven vanaf via het formulier op onze website onder 'club - lid worden'. Alle info over het lidgeld is daar ook te lezen.

Je zal na de inschrijving een mail ontvangen met de betalingsgegevens. Na ontvangst van de betaling schrijven wij je in bij onze club en bij de Vlaamse Hockey Liga. Ontvangen wij het lidgeld niet binnen de 7 dagen zal je inschrijving door ons verwijderd worden. Je zal nadat wij de betaling verwerkt hebben een log in ontvangen voor ons ledenplatform twizzit. Maak direct je profiel aan, al onze clubcommunicatie gebeurt via dit platform!

Van zodra je ingeschreven bent, kan je direct langskomen op de trainingen van de oefenjeugd. 

In de oefenjeugd wordt de kinderen de kans gegeven om op eigen tempo de hockeytechnieken aan te leren. Deze krijgen twee trainingen per week. In de winterstop trainen alle spelers één keer per week. Afhankelijk van het aantal spelers per leeftijd zullen de spelers na de winterstop in een ploeg ingedeeld worden om deel te nemen aan competitie. Ga er dus van uit dat je kind vanaf mid februari wedstrijden zal spelen. Wedstrijden vinden altijd plaats op zaterdag en nooit in de schoolvakanties. De jongste ploegen spelen het vroegst op zaterdag. Hoe ouder, hoe later op de dag er gespeeld wordt. 

Onze oefenjeugd 1 zal het eerste jaar sowieso geen competitie spelen. Bij oefenjeugd 3 wordt in principe een volledig jaar getraind vooraleer er competitie gespeeld wordt. Maar het kan zijn dat er toch voldoende nieuwe spelers zijn om direct een ploeg te vormen na nieuwjaar. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen.

Competitiewedstrijden zijn onlosmakelijk verbonden met een teamsport. Als je interesse hebt om te starten met hockey, bedenk dan vooraf of je dit engagement wil aangaan en of er geen conflicten zijn met andere hobby's op zaterdag.  

Op het moment dat er competitie gespeeld wordt, dient er een outfit aangeschaft te worden. Deze kan besteld worden eind november op een pasmoment.

Train je mee met de oefenjeugd, dan dien je zelf je basisuitrusting te kopen: stick, scheenbeschermers en een bit. Alle info hierover onder 'veelgestelde vragen' op onze site.

Onze oefenjeugd is voor seizoen 2020/2021 als volgt ingedeeld:

- Oefenjeugd 1 : geboortejaar 2015 (één training per week)

- Oefenjeugd 2 : geboortejaar 2014 tem 2009

- Oefenjeugd 3 : geboortejaar 2008 tem 2002

De trainingsuren voor seizoen 2020 - 2021 staan op de site!

Heb je nog vragen? Check dan zeker onze veelgestelde vragen of stuur een mail naar sportief@denderhockey.be 

Uiteindelijk zal na een periode van enkel trainingen in de oefenjeugd iedereen ingedeeld worden in een competitieploeg. Dit houdt in dat er naast de trainingen, op zaterdag een wedstrijd gespeeld wordt. Dit vraagt een engagement van de spelers, maar zeker ook van de ouders. Heb je interesse om te starten met een teamsport zoals hockey, bedenk dan zeker vooraf of je dit engagement wil aangaan. 

We streven er naar om elke nieuwe speler in februari met competitie te laten starten in de tweede competitieronde. Dit is wel afhankelijk van of er voldoende andere spelers van dezelfde leeftijd zijn. 

De ervaringen met competitiehockey zijn heel erg positief. De spelers groeien duidelijk naar elkaar toe en komen meer en (nog) gemotiveerder trainen, het spelniveau stijgt elke week en de ouders zijn betrokken en enthousiast. Een investering niet alleen in je tijd, maar ook in je kind. En natuurlijk de mogelijkheid om deel te nemen aan een actief sociaal verenigingsleven!

Wat houdt inschrijven in competitie juist in?

Van de spelers wordt verwacht dat ze het overgrote deel van de wedstrijden kunnen komen en zo niet tijdig verwittigen. Aanwezigheid op training wordt -in de mate van het mogelijke- sterk aangeraden omdat er meer en meer op specifieke spelsituaties getraind zal worden. Alle wedstrijden vinden plaats op zaterdag.

Deze stap kan voor onze club nooit lukken als de ouders zich niet mee engageren. Voor elke ploeg zoeken we een aantal personen die de zaken 'trekken'. Zijnde:

- Ploegverantwoordelijke: aanspreekpunt van de ploeg. On line wedstrijdblad invullen, communiceren wedstrijdkalender en vertrekuur, zorgen dat er voldoende spelers aanwezig zijn, zorgen voor een coach en scheids

- Coach: de ploeg begeleiden, opstellen en wissels doorvoeren, terugkoppelen met de trainers

- Scheidsrechter: je krijgt van ons een korte opleiding en kan on line een examen afleggen. We willen benadrukken dat alle scheidsrechters ouders zijn die allemaal gewoon hun best doen. In hockey is het not done dat spelers en ouders aan de kant commentaar geven op de scheidsrechter. Er wordt heel veel nadruk gelegd op fair play, op en naast het veld. Er zijn ook telkens 2 scheidsrechters per wedstrijd (één van elk team), zodat overleg mogelijk is.

Uiteraard begeleiden wij als club iedereen bij deze taak en zullen wij iedere vrijwilliger vooraf duidelijk informeren. De ervaring leert dat iedereen in het begin onzeker is, maar dat dit snel plaats ruimt voor enthousiasme en betrokkenheid.

© 2021, website powered by Twizzit.com

Shirtsponsors
Hoofdsponsor
Nieuw veld mogelijk dankzij
Fin De Saison 2019
Routebeschrijving

Bezoekende ploeg, toeschouwer of nieuw lid? Klik hier voor een wegbeschrijving en wat toelichting over onze infrastructuur.                       

De contactgegevens van onze ploegmanagers kan je terugvinden onder 'Sportief - Onze competitieploegen'. 

Dender Hockey
Wedstrijd Kalender